FOLLOWERS

Tuesday, December 11, 2012

Cara Putihkan Kulit Muka & Badan

Assalamualaikum..
Hai.. hari ni eyma jadi 'che petua' lakk..hihi..eyma ada lha sikit tips putihkan kulit..insyaAllah menjadi..
tips yg eyma nak bagi ni is tips yg menggunakan bahan alamsemulajadi..org kata 'nature' (speaking sikitt..hehe)..jom kita baca tips yg eyma bgi jom..

No 1..
Bahan2 : Lobak merah, telur & limau nipis
Cara2 : Parut lobak merah, kemudian dicampurkan bersama kuning telur & sedikit air jus limau nipis..
( Korang pandai2 lha bajet byk mana korang nak ey..)
Next, korang tempek pd muka korang (buat mcm masker)..bila dh kering korang bilas dgn air bersih..buat 3 kali seminggu..ia dpt membantu menjadikan wajah lebih berseri, mulus, menegangkan kulit & memutihkan kulit.

 No 2..
Bahan2 : Telur.
Cara2 : Asingkan putih & kuning telur ke dlm piring atau mangkuk..kemudian kacau putih telur hingga dpt buihnya..gunakan buih putih telur sebagai masker..selepas ia kering,bilas dgn air bersih..hasilnya dpt dilihat pd percubaan pertama..buat 2,3 kali seminggu..ia membantu menegangkan kulit ,melembut & ofcourse memutihkan kulit..
(kalau korang nak campurkn telur dgn bahan lain seperti minyak zaitun & air limau nipis pun boleh..kalau nak guna putih telur saja pun no hal..)

No 3..
Bahan2 : Beras.
Cara2 : Bersihkan muka terlebih dahulu..kemudian ambil air basuhan beras yg kedua & ketiga (yg pertama maybe tak bersih), kemudian cuci muka dgn air basuhan beras itu..biar hingga kering kemudian basuh dgn air bersih..amalkan selalu untuk hasil yg memuaskan..



No 4..
Bahan2 : Air susu.
Cara2 : Bersihkan muka dgn air bersih kemudian cuci dgn menggunakan air susu segar..Amalkan selalu utk hasil yg terbaik..
(sama ja mcm tips no 3 td)








No 5..
Bahan2 : Limau nipis..
Cara2 : Belah limau nipis menjadi 2, gosok pada wajah dan badan...kulit akan menjadi cerah, licin dan harum..buat 2,3 kali seminggu..
(ni la yg paling senang nak buat)







Tu je lha tips dari eyma..kalau korang malas sangat nak cari bahan2 tu..korang beli je lha sabun susu beras..
sabun ni memang berkesan..banyak testimoni yg berpuas hati..eyma pun guna sabun ni gakk..yelahh..busy,tak de masa nak pakai masker selalu..kalau nak ikut cara eyma jaga kulit pun boleh..
eyma guna sabun susu beras 2 kali sehari kat muka & badan..and eyma pakai masker telur + minyak zaitun bila ada masa free..memang berkesan...tak sampai 3 minggu kulit dah putih...oyaa..korang nak tau sabun beras cam ne rupa dia? cam ni lhaaa..
Korang cari lha kat mana2 pasar malam or just order kat internet je..nak tau lebih lanjut pasal sabun ni? korang search lha kat google eyy..
Oke, that's all..korang boleh pakai semua tips ni, insyaAllah berkesan..

13 comments:

  1. lelaki boley ka try cara ni..wahaha teringin lak nk jdi putih

    ReplyDelete
  2. Wow, tips menarik, terima kasih share info ni. Saya pun ada share cara putihkan kulit dengan minyak biji anggur di sini http://rawatan.net/putihkan-kulit-dengan-minyak-biji-anggur/

    ReplyDelete
  3. sabun beras thailand punye mnjdi x?... :)

    ReplyDelete
  4. wow sangat menarik.. azah njk try lh cara eyma nie.. harap brhasil.. thanks sbb b gpetua

    ReplyDelete
  5. Kalau guna limau kasturi boleh x?

    ReplyDelete
  6. wah!..sabun beras.. ayh sy mmg ade beli stok ni skali byk dr Kelantan aritu..mmg berkesan dan mmg satu fmily pky sabun ni smpai skrg..=D

    ReplyDelete
  7. petua ok,tapi malas nk buat.sy pakai bedak sejuk tanaka aje........perisa lemon..

    ReplyDelete
  8. Tips yg mudah dan semulajadi..mungkin ada yang nk try cara lain yg lagi mudah deka sini http://bit.ly/1jAdKeX

    ReplyDelete
  9. Kalo beras perang boley x. Sbb family sye suka mkn beras perang , n x prnh bli beras biase.

    ReplyDelete
  10. Sabun tu nk beli kt mne. Lgipon sye x suka pegi pasar . Kt watson adew x?

    ReplyDelete
  11. mengade pulak kau ye...x suke beras biase..x suke pasar..kne pukul suke x...euwwww..,

    ReplyDelete
  12. nie semua tips untuk muka n badan lha kan ? menjadi ke ? agak2 amek mase berapa lama nak jadi putih tu ?

    ReplyDelete